mandag 26. mars 2012

Overnattingstur/padletur rundt Håøya

Da Steinar spurte meg for noen uker siden om jeg hadde lyst til å ta en overnattingstur med kajakkene, så var jeg ikke sein å be. :o) Etter noen vurderinger hvor både Nevlunghavn og Tjøme var i bildet, bestemte vi oss for Håøya i Oslofjorden. Der ligger det også noen geocacher som vi kunne plukke underveis. De siste dagene har jeg fått kastet en forkjølelse og halsbetennelse over meg med feber. Jeg vurderte om jeg måtte avlyse. Nei nei nei, man avlyser ikke en sånn tur, så tur ble det. :o)
Utstyr ble pakket, mat ble klargjort, og kl 11 lørdagsmorgen plukket Steinar meg opp. Det var et fantastisk vær, reint sagt sommerlig, og slik var det spådd å være hele helga.

Vi kjørte til Sætre og prøvde å finne et utgangspunkt derfra. Etter litt leting fant vi en flott parkeringsplass rett ved vannet. Desverre noe gjørmete å komme seg ut, men pytt pytt, så lenge jeg klarte å beholde padleskoa på så er det vel helt ok.... Den gjørma klarte nesten å beholde padleskoa mine! :o)

Snart ferdigpakka.

Håøya i bakgrunnen

Oscarsborg
  
Han der var litt større enn meg ja...

Etter å ha hilst på danskebåten ble snuta satt i retning teltplassen vi hadde sett oss ut. Der får Steinar jobben med å sette opp lavvoen mens jeg begynner å kokkelere. Min egen oppskrift:
 
Chiliboller i tomat saus :

Kjøttboller som jeg har spedd med ett egg, halv tube chilipasta, 1 frisk chili, og en stor hvitløk.
Bollene har jeg stekt ferdig hjemme.
Freser opp løk, 1 frisk chili, hvitløk og tomatpure.
Lar det surre litt. Putter oppi 1 boks med hakkede tomater + 0,5 l buljong.
Når det har kokt litt has 1 boks butterbeans oppi + chilibollene.
Kokes litt og nytes med masse drikke....

Fasinerende lys midt på natta


Ved 9 tida om morgenen ble jeg vekket av kraftig motorlyd. Og jammen var det ikke en stor båt på vei inn mot Oslo. Dagen så ut til å bli helt nydelig, blikkstille vann og sol fra klar himmel. Måkeskrik og sjøluft, for en fantastisk måte å tilbringe helga på.
 
Og denne var vekkeklokka mi....

Camp Håøya

Og jeg stillte selvfølgelig opp med speilegg og bacon, en skikkelig turfrokost. Eggene hadde overlevd transporten hit, godt pakket inn :o))
 
Og frokost må man ha

Underveis på søndagen

For en strålende dag på sjøen

Kan det være en skjult cache der borte mon tro?

Og dermed var en fenomenal tur ved veis ende

Etter middagen på lørdagskvelden, som selvfølgelig ble nytt med et glass god rødvin, bestemte vi oss for å prøve å finne de 2 cachene som ligger høyest oppe på Håøya. 2 km i luftlinje inn dit, og ca 230 høydemetere, dvs hvis det hadde gått jevnt opp, noe det altså ikke gjorde. I mørket mista vi stien og fant brått ut at den stien vi fulgte plutselig gikk nedover.... 400 meter fra cachen. Hmmm, da var det bare å bushe seg opp, men fy for ett terreng, store steinblokker som sperret veien, noen havna vi oppå og måtte gå ned igjen, andre måtte forseres rundt. At jeg hadde feber og skikkelig vondt i halsen gjorde det ikke akkurat noe bedre. Ca 170 meter fra cachen, (luftlinje) så holdt jeg nesten på å kaste inn håndkleet. jeg sa ikke noe til Steinar akkurat da, bare beit tenna sammen og fortsatte. Og jammen klarte vi å komme oss opp til toppen, en kanonstilling fra krigen. Cachen ble funnet, og den stien vi hadde mistet ble også funnet..... Etter en kort pause bestemte vi oss for at vi skulle ta den andre boksen også, som ligger på 230 meters høyde, ved et målepunkt. Heldigvis var det sti nesten helt frem. Aldri har jeg vært så sliten noen gang som da vi ankom leirplassen igjen. Der tømte jeg omtrent 1 liter vann rett ned.... Men for en utrolig cachetur da, lenge til jeg glemmer den.


Steinar tok et bilde med Iphonen sin på cacheturen


Sporlogg fra turen
Søndagen fullførte vi turen rundt Håøya nord. Stoppet og plukket en cache underveis. Det var bare så utrolig flott her idag, speilblank sjø, krystallklart vann og lite båttrafikk. HERLIG blir nesten å ta i for lite. Dette har vært en av de flotteste turene med kajakk jeg har hatt, og slike skal det bli flere av.

Tusen takk til reisefølget mitt, Steinar O.  Du er nok en likandes fyr når du seiler rundt med Hurtigruta, men sannelig er du en knakandes hyggelig fyr å ha med på sjøen i kajakk også! :o))

Nå sitter jeg her og er like sjuk, men lengter så innmari tilbake til fjorden og padleturen. jaja, nye turer får planlegges mens jeg kvikner til... :o)))

2 kommentarer:

 1. Skjønner at du hadde en flott tur, utrolig heldig med været, koselig reisefølge, god mat og drikke i tillegg til både padling og caching kan ikke bli bedre det vel :o)
  Utrolig fine bilder forresten.

  SvarSlett
 2. Takk i lige måde, Kai. Og takk for en alle tiders tur. Håper vi kan gjenta den, men det samme været kan nok hverken forventes eller garanteres.
  Middagen lørdag kveld smakte meg meget godt.
  Steinar O

  SvarSlett