mandag 7. januar 2013

Røykenvika 6 januar 2013

Årets første padletur ble lagt til Røykenvika. Det er fremdeles isfritt her, men det skal ikke så mange dagene med kulde før isen sakte men sikkert kryper frem fra vikene innerst i bukta. Bernt, Bjørn og Eli skulle bli mine medpadlere for dagen.3 meget hyggelige venner å være på tur med.
Vel fremme ved Cafe Oscar i Røykenvika, begynner kirkeklokkene å slå. Ble en nesten andektig stemning. Blikkstille vann, snø på land og begynnende is langs land. 3 kuldegrader og kirkeklokker som ringer. En flott opplading til dagens tur.
Vel ute på vannet setter vi kurs ut vika og nordover. Passerer raskt den trolske furua på pynten nedenfor Nes kirke. Jeg har undret meg mang en gang på hvordan den klarer å klamre seg fast.
Snart passerer vi også Raukr, vikingeleiren. Fjorden er nesten blikkstille, et litt rart lys men det gir fine bilder.
Målet vårt for dagen var ei lita øy sånn midtveis mellom Kongeøyene og Røykenvika. Et flott sted å ta en pause.
Idag hadde vi med ved og skulle teste bål-vaffeljern for første gang. Spenningen var ganske stor inni meg, jeg hadde lagd vaffelrøre dagen i forveien etter en ny oppskrift. Slikt stekejern til vafler hadde jeg aldri prøvd før. Hvordan ville dette gå? Svidde utenpå og rå inni? Hmmmm....neida, vaflene ble utrolig bra, kanskje noe av det beste jeg har smakt. jevnt og fint stekt. Dette var bare full klaff! Vaflene gikk ned på høykant, så det spørs om vi spiste flere kalorier enn vi forbrant på denne turen..... :)
Lengden på turen var akkurat passe for en vinterdag. litt under 9 km turretur.
Fy søren å jeg misunner de som satt og glante på Touren på tv idag.....NOT.... hahaha, dere som ikke padler aner ikke hva dere går glipp av. Herlig er bare ordet.

Cafe Oscar skimtes i bakgrunnen

Lurer på hvor lenge dette treet blir stående her......
Vika rett utenfor Nes kirke


Bålet er igang


Vaffelpressa er igang


Og her er resultatet


Artig med 4 kajakker og ikke en eneste rød Valley...hehe.. ;)

 Dette er virkelig god rekreasjon, naturopplevelser som man ikke går lei av.
Takk for en kjempefin dag på fjorden, måtte det bli mange slike det kommende året. Og måtte det bli mange turer hvor røde og gule Valleyer er med.... :)

1 kommentar:

  1. Moro det med vafler på bål og ja klart misunnelig på turen deres, og det hadde gjort seg med en Valley der også :))

    SvarSlett