mandag 21. januar 2013

Istid

Padleabstinensene river og sliter i kroppen, og hva gjør man da? Jo da lager man avtaler med andre padlere med de samme abstinensene... :) En utskremt kriger fra HADE-PADDLERS tok på seg oppdraget å finne ut om det var isfritt på Randsfjorden. Dette var på formiddagen lørdag. Og jobben ble ikke gjort halveis, her var det helikopter og overflyging av Randsfjorden rundt Røykenvika. Bilder fra området dukket opp og dette så greit ut. Fullt mulig å legge ut nedenfor Nes kirke. Men vår utskremte medpadler var ikke fornøyd, kulda lå tung over området. Seinere utpå eftan tok han bilen og kjørte opp dit, rapporten tilbake var nedslående. Isen vokste nesten så man så det minutt for minutt.
Meldingene gikk varme, hva gjør vi.... Optimister som vi er, og fullstendig utsulta på padling, avtalte vi at jo vi gjør et forsøk.
Søndag kl 10.45 møttes 5 tapre iskrigere fra diverse kanter av østlandet, opp på Shell på Gran. Frode og Svein Erik fra Nes på Romerike, Bjørn fra Hønefoss, Bernt og jeg fra Hadeland. Joda, her skulle det padles okke som...
Da jeg kjørte ned mot Røykenvika og skuet utover Randsfjorden, sank hjertet noen hakk i brystet. Isen lå så langt øyet kunne se, sukk, dette kan da aldri gå bra....
Men iskrigere gir seg ikke så lett, spesiellt ikke vi som er fra HADE, "the land of the warriors".

http://www.hadelandlag.org/about/hadhist.htm

Kursen ble satt mot Badstua, og der fikk vi lønn for strevet. Åpent og fint, med muligheter til å padle sørover mot Kongeøyene. Utstyr ble losset, og kajakker pakket. Tørrdrakt, 2 lag ull + ett lag fleece, fryse skal jeg ikke. Påkledning er en viktig faktor nå vinterstid. Ispigger lett tilgjengelig, det kan trengs viss man faller i vannet og må opp på land, se bilder under. Store issvuller vil vanskeliggjøre det å komme på land. Alternativt må man svømme litt. Nå er alle dagens medpadlere godt trent i kameratredninger osv, så antageligvis ville ikke det å klatre opp på land være løsningen men man kan aldri vite.... Under slike vinterforhold er det ekstra viktig å ha flere alternativer for å komme ut av problemer som måtte oppstå. Isvann er ikke til å spøke med.

                                 The Warriors.
                                        

                                Klare til tur
 


Fantastiske isformasjoner
                                Kommer jeg igjennom her mon tro?

                                 
Ikke lett å komme seg i land her....                                              


 Camp Istid


Klar for tur videre i blåtimen


Litt lek i isen:

Dette ble atter en herlig padletur, og bare man tar vare på sikkerheten så er det å padle om vintern en fantastisk opplevelse. Turens tøffeste kriger var Bernt. Han avsluttet like godt turen med 2 ruller.....brrrrrrrrrrrrr.......
Spørs om ikke dette ble siste turen på Randsfjorden før vårværet melder seg, inatt var det beinkaldt igjen, etter en relativt mild søndag, ca 5 kalde mot 22 - 24 idag.
Turen ble ca 8 km, akkurat passe, og med innlagt bålpause og steking av vafler på bålet, måtte jo dette bli vellykket.. :) 

HADE bra så lenge til mine medpadlere, gleder meg til flere turer sammen med Bjørn, Bernt, Frode og Svein Erik! :)2 kommentarer:

  1. Artig beskrivelse av turen og hva som skjedde før vi andre kom, nå gleder jeg meg bare til mere vaffelpadling :))

    SvarSlett
  2. Flott blogginnlegg Kai :-)
    Dette er vinterpadling i innlandet på sitt beste :-)

    SvarSlett