mandag 28. januar 2013

R.I.P. Buster

Dagen idag ble en trist dag. Buster min følgesvenn i mange år skulle lukke øynene sine en siste gang. Han ble født 1 Januar 2001 hos Svein Tore. Da han var ca 1 år tror jeg, spurte Svein Tore om jeg ville ha Buster. Hmmm ingen som kunne si nei til det sjarmtrollet med isblå øyne.
Vel hjemme hos meg oppdaget jeg at den lille rakkern var full av lus, noe som ikke er så uvanlig  til tider hos disse utehundene. Jaja, full lusebehandling av hele flokken, som den gang bestod av noe sånt som nærmere 15 dyr....
                            


                                Titt titt, lusete jeg...pfffff....
                                        

Etterhvert som hundeflokken min ble redusert, så var han en selvskreven lederhund på sledeturer. Høyre - venstre, ikke noe problem, han var rask og holdt fint tempo i forhold til gjengen som dro bak.

Etterhvert ble han også pappa til 5 herlige valper. 3 hanner og 2 tisper.


                              
                                Varga, ene dattern til Buster på besøk hos oss.


Sjelden har jeg vært borti en mer omgjengelig og snill hund. Han sloss aldri, samme hvilken hannhund jeg slapp ham sammen med. Kosete som få, overlyklig når jeg kom inn i hundegården og satte meg ned for å kose med ham. Han oste av selvtillit og en indre ro, bortsett fra når seletøyet ble funnet frem. Da giret han opp turboen og ble ellevill, ut å løpe, jaaaaaaaaaaaaaaa, pappa..... :) Buster var litt slitsom å gå på vanlige turer med, han kunne ikke skjønne hvorfor man skal rusle i slikt sakte tempo, nei er man på tur skal det løpes og trekkes...

Ettersom Buster ble eldre begynnte han å slite litt med hudeksem, men han var aldri syk, ei heller skadet noen gang. Eneste gangene han hilste på veterinæren var når han skulle vaksineres.
I høst (2012) måtte jeg gi ham en ormekur, denne reagerte han kraftig på og mistet masse pels. Buster fikk også kraftig eksem etter ormekuren. Dette ble bare værre og værre utover i vinter, og jeg så ingen annen løsning enn å kontakte veterinær. Grunnet alderen ble det bestemt at han hadde best av å få slippe unna. Han hadde for dårlig pels nå til å ha det ok ute i kulda, og noen innehund var han ikke.
Idag da jeg skulle hente ham i hundegården for å kjøre til veterinæren ville han ikke ut av hundehuset, det var som han skjønnte hva som skulle skje. Nede ved bilen gikk han en bue utenom, han ville tydeligvis ikke inn i hundeburet....


                                Alltid klar til innsats.
                                            
Det ble mange mil i løypene i Gran Østås. De siste par årene har det blitt lite sledekjøring, men han har fått gleden av å løpe i strikk foran meg og dra meg rundt i skiløypene, like ivrig der som han var foran sleden.
Som sagt i hundegården oste han av selvtillit og ro, en stolt hund med et gnistrende isblått blikk.


Hvil i fred du herlige Buster, du vil alltid være med meg i tankene når jeg er ute på tur. Takk for årene du gav meg, du var en unik hund.


                                Buster. 01.01.2001 - 28.01.2013

2 kommentarer:

  1. Veldig bra skrevet om Buster, han var en unik hund alltid snill og god ♥

    SvarSlett
  2. Bra skrevet og flotte bilder.

    SvarSlett