mandag 24. desember 2012

Julaften

Som ifjor fikk jeg lyst til å ta en padletur på Julaften. Kanskje kan dette bli min nye tradisjon. Et par timer med muligheter til ettertanke og få litt ro i sjela.. Jeg har siden midten av 80 tallet alltid tatt meg en tur til skogs på julaften, først med en hund og snørekjøring, litt senere med 2 hunder og snørekjøring.... så ble det 3 hunder og da var det gjort.Stort hundespann ble resultatet tilslutt. På det værste kjørte jeg rundt med 15 bikkjer........ :) Det ga en fantastisk ro i sjela det å kjøre med et hundespann gjennom Nordmarka på Julaften. I de senere år har jeg trappet ned på den aktiviteten, sitter nå med 6 hunder hvor en er bortimot pensjonist. Så hva gjør man da, jo man finner nye stier å ferdes på, eller skal jeg si nye vannveier... Hundekjøring skal det nok også bli i fremtiden, men padling er det som for tiden tar mest plass hos meg.
Ifjor padlet jeg alene og hadde en andektig stund med kaffe og kaker rett nedenfor Nes kirke. I år prøvde jeg å lokke med meg noen flere, og jammen fikk jeg med meg en til. Eli stillte opp, egentlig ganske utrolig at det i det hele tatt ble flere med på dette, var noen rare øyekast mot bilen min underveis idag. Kajakk på taket....... hehe...
Kjerringa mot strømmen på en måte, rent bortsett fra at det måtte bli gubben mot strømmen.... Alle andre biler som hadde noe på taket idag, hadde enten et juletre, ute i siste øyeblikk..., eller ski liggendes der...

Jaja, det ble nå en veldig koselig tur hvor roen fikk senket seg skikkelig før matlaging og alt som hører denne kvelden til. Nå putrer det i pinnekjøttgryta, og lukta siver faktisk ned her til meg. Jeg må snart opp å sjekke at den ikke koker tørr, også skal jeg lage ferdig saus og riskrem. :) Min jobb dette her.

På vei tilbake ble vi praiet av en kar som stod ute foran huset sitt. Han var visst imponert over at noen kunne velge en slik dag til padling, det var første gang han hadde sett dette. Jeg dro kjensel på fyren, og jammen var det mannen (Lars Jacob Hvinden) bak Raukr leiren, et prosjekt som desverre er nedlagt. Ble for dyrt og usikkert å drive dette da skolene ikke lenger ville betale for at elevene kunne få denne fantastiske opplevelsen det er å leve et par døgn på vikingers vis.

På turen fikk jeg lekt meg litt i noe tynn is, en herlig lyd når kajakken bryter isflata. :)
Eli trakk opp nybakte smultringer og pepperkaker, og som drikke måtte det selvfølgelig bli gløgg.
En veldig god start på julekvelden dette her.


Og siden jeg har ansvar for julemiddagen så får jeg vel avslutte her.

EN RIKTIG GOD JUL ØNSKES ALLE MINE VENNER, ENTEN DE PADLER ELLER IKKE. :)


                                              
                                  Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar