mandag 12. november 2012

Høsten 2012

Denne høsten har kajakken vært flittig brukt. Grunnkurs, rullekurs og masse turer. I september ble det faktisk 3 turer til Tyrifjorden. Turer som ga både aha opplevelser på godt og ondt, og praktfulle turer i høstens nydelige fargedrakt.
9 september var vi en gjeng som møttes på Tyristrand for en dag på fjorden. Vi startet fra en båtmarina ved Tyristrand. Espen, Per-Morten (Baffin Valdres), Bernt, Bjørn, Eli og meg. Eli skulle for anledningen prøve en kajakk hun hadde kjøpt brukt. En kajakk som viste seg noe uhåndterlig i bølger. Det medførte at vi fikk testet oss på det å redde en padler i nød... Og jeg fikk testet tauing av 2 kajakker og en ekstra padler på slep. Ca 500meter med tauing. Det gikk langt bedre enn jeg hadde forventet, det var tungt, det var annerledes enn å padle uten slep, jeg måtte hele tiden være litt på vakt for sidebølger som hadde lyst til å tippe meg rundt, vel i land, sabla sliten men med en veldig god mestringsfølelse. Alt endte bra og vi ble alle noen erfaringer rikere.                                 Klart for tur
                             
                                 Helt nord i Tyrifjorden

                                 Noen som tør prøve denne?

                                Slik så det ut da vi valgte å krysse....


16 September møttes en gjeng for å teste ut vannet til Sven. Det ble en koselig tur opp Sveselva og litt bølgepadling ut til øya. Og jada, Bjørn hadde med seg dragen, ikke den "dragen" da, men den til å seile med.... :) 2 bilder illustrerer egentlig hele forsøket, ekke lett detta assa... :)


Litt for lite vind og fryktlig mye tynne snorer som skulle holdes under kontroll, jaja, hvis den ikke er havnet i søpla får vi kanskje prøvd igjen neste år... :)


17 September oppdaget jeg noe spennende. Bikkjene bråka noe så alvorlig, og jeg gikk ut for å sjekke. Bak hundegården oppdaget jeg en liten fjærkledd krabat, minipingvin......  Det var en liten Lomvi som hadde buklandet på feil sted. En slik stakkar klarer ikke å komme seg videre når den har landet på bakken slik. Jeg tuslet inn og fant frem et transportbur for katter og et par hansker. Fanget fuglen uten store vanskligheter og fraktet den opp til Mylla. En lyklig fjærkledd skapning tuslet noe forvirret ut av buret og la på svøm. Etter et par runder ved demningen kom den svømmende mot meg mens den åpnet og lukket nebbet. Det så faktisk ut som den prøvde å takke meg. :)
 29 September skulle turen gå til nordre del av Tyrifjorden og elva Sogna. Bernt, Eli og jeg startet ut fra Røsholmstranda. Det ble en fantastisk tur. En fargeprakt av de unike. Dette var virkelig høsten på sitt beste. En flott elv som skal besøkes igjen.


                                Walking on water.

2 Oktober fant jeg ut at jeg ville padle i sørenden av Randsfjorden. Ennå en tur i høsten fargeprakt. Lar bildene tale for seg.Høsten er en flott tid å padle i. Lysten til å oppleve Fjorda ennå en gang i år var stor. Var ikke så mange som hadde lyst eller mulighet til å henge seg med, men Eli kastet seg ut i det. Vi hadde egentlig snakket om Dokka-deltaet, men Fjorda lokket der oppe i åsen og Fjorda ble det. :)
Igjen en flott tur i et område som flere kajakkpadlere burde besøke. Overnattingsturer er jo perfekt i dette området.

13 Oktober. Og hva finner man på å gjøre på en slik dag da? Jo da skal det selvfølgelig padles kajakk, igjen, hehe... Målet for denne turen ble Randselva fra bånn av Eggemobakkene, og ned forbi Hønefoss, videre ned Storelva og til Røsholmstranda. En god tur på drøye 25 km. 5 stykker av oss ble det, Bernt ble med til et stykke forbi Hønefoss. Der måtte han hoppe av da fårikål-lag frista mer enn vårt selskap....hehehehe... ;) Det ble en knallbra tur, igjen, blir visst bare bra turer iår! :)
Og gir jeg meg med dette? ååå neida, 21 oktober satte jeg kursen til Hole, og Steinsfjorden. Et samlingspunkt for folk fra hele landet..... Nes, Valdres, Hadeland, Hokksund, Tyristrand og Hønefoss. :) Fantastisk engasjerte folk dette her. :)
Idag valgte jeg å padle Zegulen, ca 2 mnd siden sist. Fy søren å tippy den føltes.... heldigvis gikk det etterhvert over og jeg ble venner med den igjen. Tror egentlig den bare ville vise hvem som bestemmer, og at jeg må slutte å la den ligge til tørk hjemme, litt sjalu på hverandre disse skapningene av plast og glassfiber.

27 Oktober avsluttet jeg det jeg kaller høstturer, November vil gli inn i vintersesongen. Så siste tur denne "høsten" gikk til Jeløya og Refsnesstranda. Sven og Bernt skulle være med. Jeg plukket opp Sven ved 11 tida og vi møtte Bernt nede på Jeløya. Der var det også en haug kitere. Heldigvis ble det ikke noen problemer mellom oss og dem. De holdt seg sørover og vi padlet vest og nordover. Denne dagen skulle vies til bølger, men jeg bare måtte ha litt tur også. Så mens Bernt og Sven tok seg en kaffepause, så padlet jeg litt nordover langs Jeløya. Et veldig flott område, noen bratte klipper gjør det litt ekstra spennende å padle der. :)
Dette var en kort oppsummering av noen av turene i høst. Det var mange flere, blant annet på Randsfjorden, Tyrifjorden, Harestuvannet og på Skjerva. I tillegg var det visst en som passerte 50 i høst, men det glir jeg bare stille forbi... :) Uten at jeg har tenkt å avslutte padlesesongen, så gleder jeg meg allerede noe innmari til neste sesong. Dette blir bare morsommere og morsommere.
Årets nedtur er egentlig rullene mine, har liksom møtt veggen. Fra å ha full kontroll ifjor, så har det gått mange skritt tilbake. Selv etter kurset hos Anders har det ikke villet løsne helt. Jeg vet hva jeg gjør feil, men sliter med å rette opp det.....jaja...neste år skal den og noen nye ruller sitte, dermed basta!!! :)
Stor takk til alle turkamerater iår, vi ses vel både neste år og seinere denne vintern! :))Padlehilsen fra Kai(akk1)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar