fredag 7. september 2012

Rullekurs med Anders Thygesen

Rullekurs 1 og 2 September 2012 ved Våten i Dokkadeltaet.


                   
                              Anders Thygesen med sin elegante rullekajakk.
                    


Dette kurset oppdaget jeg ved en ren tilfeldighet. Et gratis kurs inklusive foredrag av Anders fra turen hans langs Norskekysten ifjor. Dette måtte da være for godt til å være sant. Jeg tok kontakt med arrangøren, Dokkadelta.no, og fikk kjapt svar om at joda, det var gratis, og neida man trengte ikke å være medlem av noe som helst. Påmelding ble sendt sporenstreks, og jeg satt der med et megastort smil i ansiktet.... :o))) Dette skulle bli morro.

Bernt ble også med på kurset, tilsammen var vi vel 5 stykker første dagen, og 9 totalt begge dagene.
Egentlig burde jeg inngått et dyrt veddemål med Bernt. Du ruller iløpet av helga sa jeg. Nei sa Bernt. Jo sa jeg. Alldeles ikke sa Bernt....hehehe....

Vel fremme på lørdag stod Anders ved bilen sin og pakket ut utstyr. Han strålte opp og sa at det var en stor og hyggelig overraskelse at jeg dukket opp der. Jeg har ikke rullet den selvbygde kajakken min ennå, så det at Anders skulle holde dette kurset, var nær sagt perfekt. Måtte bare benytte meg av den anledningen.

The Black Lady ble løsnet fra taket og båret ned til vannet.Etter en introduksjon av kursdeltagerne og sjefen sjøl, så satte vi igang med lek og øvelser. Vi skulle starte med wet-exiter, og det var på tide at jeg fikk testet det med Grønlandskajakken min. Var egentlig litt bekymret for at den var trang og fæl å komme ut av. Men neida, med Anders trygt ved siden av, gled jeg elegant ut av kajakken, først uten spruttrekk, så med spruttrekk. No problem. Av og til skjønner jeg meg ikke på meg selv, lettere bekymret for ting jeg fikser lekende lett. På søndagen fikk Anders meg til å teste ut wet-exit fra sjøsokken. Det grudde jeg meg skikkelig til. Men igjen, det gikk lekende lett, jaja..... :o)))

Dagen gikk unna fortere enn svint, og jeg tok min første rulle med The Black Lady. Fantastisk!
Også var det Bernt da..... Jammen tok han sin første rulle denne lørdagen! Igjen Fantastisk!!! Og jeg skal absolutt ikke si: Hva var det jeg sa?. Neida skal ikke si det.... ;o)))


Søndagen ble litt mer trøblete for meg. Jeg hadde innmari vondt i ryggen og stiv i hofta. Tilbakemeldinga fra Anders var at jeg hadde en bra teknikk, men at jeg tar i litt for mye. Dermed ender jeg i litt ubalanse når jeg kommer opp, og tipper ned på en av sidene igjen. Så opp kommer jeg, men jeg er sabla flink til å rulle videre ned igjen....LOL... :o)) Et problem er at jeg sitter veldig anderledes i denne kajakken i forhold til mine andre kajakker. Anders foreslo å bruke en pakkpose mellom beina for å stabilisere dem litt. Noen annet jeg kan gjøre er å polstre opp litt i sidene og i ryggplanken. Jeg får kikke litt på det etterhvert. 

Som avslutning på denne helga holdt Anders et lysbilde-foredrag fra turen ifjor, der han padlet fra Russergrensa, ned langs hele kysten og frem til Vestfossen utenfor Drammen. Kajakken han brukte var en Baidarka, seildukskajakk. :o))

Tusen takk til Anders Thygesen for en inspirerende helg, og at han ga meg en skikkelig trygghetsfølelse når det gjelder sjøsokken i kajakken og wet-exiter og ruller.

Og til deg Bernt: Hva var det jeg sa....... hehe kan ikke dy meg. :o))))


Bildene er tatt av Inga fra Dokkadelta.no og meg.


1 kommentar:

  1. Hørte mye skryt av kurset når du kom hjem, så du var tydelig fornøyd. Utrolig flotte bilder :o)

    SvarSlett