fredag 7. september 2012

Storsjøen 31 August

Jeg hadde lagt merke til at Svein Erik hadde invitert til padling på Storsjøen idag. Fra et sted som heter Ringås bru. Prøvde å kikke litt på kart for å se hvor Ringås ligger. Egentlig hadde jeg ikke mulighet til å padle denne dagen, men brått åpnet det seg et lite smutthull.
Tida var ikke helt på min side, så det ble bare å slenge inn utstyr i bilen, kajakk på taket og krysse fingra for at jeg hadde fått med meg riktig utstyr.......
Bråsvingte innom butikken og fikk kjøpt med noe mat. Så ble kursen satt mot Storsjøen.
TomTom nekter for at det er noe som heter Ringås så her måtte det kjøres etter hukommelsen, jeg hadde jo kikket på kart tidligere på dagen.
Hmmm, da jeg oppdaget et skilt som påstod at jeg var på riktig kurs, men 4 km unna, hadde jeg bare et par minutter til oppmøtetid. Jeg hadde egentlig da hatt en plan om å dukke opp som troll fra eske, et ekte Hadelandstroll, men bekymret for at de andre skulle stikke avgårde før jeg kom frem gjorde at jeg valgte å slå på tråden til Svein Erik. Og jammen ble han nok litt paff, hehe, og neida jeg hadde tid på meg, han ventet også på en til som ikke hadde kommet.
Vel fremme ble det å finne frem utstyr, og stor var overraskelsen da jeg så at jeg hadde fått med meg alt jeg trengte + litt til... hihihi.... Valget falt på bar overkropp, noe jeg alltid har med meg, mens tørrdrakta ble puttet i lasterommet. Sola steikte noe innmari, reineste sommerdagen i dag. Rett etter at jeg var kommet så kom Lena. Heidi skulle vi møte på en øy på andre sida av Storsjøen.
Kajakken jeg hadde valgt idag var selvfølgelig lille tippy tipp....og med litt sidebølger og den omtalte bare overkroppen, så tenkte jeg mitt når det gjaldt isbading.... Men lykken står den kjekke bi, og jeg kom meg helskinnet over til øya, kanskje det kan ha noe med at jeg gikk grunnkurs forrige helg? :o))) Nuvel, jeg har faktisk aldri veltet med Tippy Tipp uten at jeg har villet det da, er bare den snikende følelsen av at den gjerne skulle ha påført meg et kaldt og overraskende bad... :o)
Ved nordenden av vannet bodde det en venninne av jentene, og etter en sms til henne dukket hun opp med en padleåre og kajakk. :o)) Hun ble med å padle et lite stykke på veien tilbake.
En nydelig måne viste seg etterhvert på himmelen. Et fantastisk skue med månen som kom fra øst og sola som gikk ned i vest. Innen vi var fremme ved parkeringa var det blitt ganske så mørkt. Heldigvis er GPS'n et flott hjelpemiddel, bare å følge sporloggen frem til elveløpet. Jeg fikk også testet de små blinkende lysende mine, dvs et rødt som blinker på ryggen og et hvitt som lyser fast på fronten. Jeg har funnet ut at blinkinga foran er sjenerende, så da velger jeg fast lys.

Takk til Svein Erik, Heidi og Lena for en herlig efta/kveld på Storsjøen. Distanserekord ble det også på meg, nesten 2,5 mil. GPS'n min stoppa på 24,74 km. :o)))

2 kommentarer:

  1. Takk til deg også Kai:)

    Jeg synes det var kjempemoro at du dukket opp slik, helt uventet og ja ble litt paff. Jeg hadde jo ikke en gang tenkt tanken på at du skulle dukke opp, det er tross alt et godt stykke å kjøre fra Hadeland.
    Men setter stor pris på at du ofte er med å padler og at du padlet med oss denne kvelden, trivelig kar å være på tur med du Kai.

    SvarSlett
  2. Jeg skjønner at det er hyggelig å være ute å padle tur med koselige folk og jeg ser jo på bildene at en får se utrolig mye flott natur når en padler skikkelige turer :o)

    SvarSlett