torsdag 6. september 2012

Våttkort, grunnkurs hav

Nå har jeg padlet en 4 års tid. Mye alene, mye med Sven Kalmar. Siste året har jeg også utvidet bekjentskapskretsen i både øst og vest. Nye padlevenner. Fantastiske turer gjennom denne sesongen.
Jeg har selv invitert til turer, på Fjorda, Gjende, Randsfjorden etc. På disse turene har det også kommet til nye padlere, ferske uerfarne, og mer erfarne padlere.
Hvordan skal jeg stille meg til dette? Som den som inviterer, og også får et "visst ansvar" for det som skjer, kanskje ikke juridisk, men iallefall i hodet mitt.
Kurs....våttkort.....padleforbundet.... hmmm, skeptisk............. jaja tenker jeg. Egentlig burde jeg vel kanskje ta et kurs, om ikke for egen del så for å ha noe bakgrunn når jeg padler med andre padlere.
Brått dukker det opp et tilbud på kurs som jeg vanskelig kunne si nei til. Og melder meg på.

Det ble noen dager med mange rare tanker, har jeg noe på et kurs å gjøre? klarer jeg å skille instruktøren fra padlekompisen jeg har hatt flere turer med? Vil jeg ha noe utbytte av dette?
Lettere nervøs stillte jeg iallefall opp i Årnes en tidlig lørdags morgen i august. Med meg på lasset fra Hadeland hadde jeg Bernt, en likandes og rolig kar fra Gran. På kurset skulle det også være et par andre kjente fjes, inklusive Tor som sporty stillte med overnattingsplass til meg og Bernt. :o))

Etter en aldri så liten rallytur på dårlige grusveier ankom vi parkeringa. Båter og utstyr ble losset og full samling ved vannkanten. Etter å ha løpt rundt i området og lekt flymaskiner, var vi varme nok i kroppen til å starte med øvelser. :o))

For å gjøre hele helga kort, vi opplevde alt fra rolig pent vær, til torden og til bølger. Masse lek i vannet for å bli fortrolig med dette elementet. Kryssing av skipsleier, padlere som burde hatt støttehjul på kajakken da de stadigvekk havna i vannet og måtte ha hjelp...Bernt....hmmm... ;o))

Og jammen meg....Jørn fant fort litt ting å plukke på meg....:o)) Kult, det viste jo bare at valget mitt med å gå kurs var en god ide. Grepet mitt når jeg tok forlenget tak på åra, styretak foran. For ikke å snakke om at jeg for første gang prøvde åreposeredning, og klarte det på første forsøk, litt stiv i bevegelsene men opp kom jeg. Kameratredning gikk også greit. Cowboyentry var ikke nytt og funka slik det skulle.  Wetexit er også noe jeg er komfortabel med fra før.

Padle i gruppe var ikke nytt, men å padle "sammen" i gruppa, litt mer organisert, var vel relativt nytt.
Samles i flåte var også noe jeg har gjort før.

På søndags efta kunne jeg endelig trekke et lettelsens sukk, ferdig, hmmmmm, men er et lettelsens sukk det riktige å si? Nei langt derifra. Dette har vært en utrolig lærerik helg. Jeg lærte nye ting, jeg fikk også veiledning på ting jeg kunne, men som kunne gjøres bedre. Min frykt for å ta et kurs etter flere år med padling viste seg å være ubegrunnet. Denne helga er kanskje en av de beste investeringene jeg har gjor de siste årene når det gjelder padling. Angrer ikke 1 sekund. Jørn og Johnny var dyktige, veldig dyktige. Og mitt syn på våttkort og kurs er helt klart endret. Dette ble en helg jeg vil huske lenge. Og til deg Jørn, ja Zephyren er fantastisk god!!! ;o)))

Her skulle det jo vært bilder da...... hehe....jeg som pleier å ta flust av dem endte opp med 3 bilder hele helga...... tro om jeg var opptatt med helt andre ting enn foto...... :o))))
 Mange takk for et flott opplegg, kan anbefales på det sterkeste, enten du er fersk eller har padlet noen år. :o))


1 kommentar:

  1. Ingenting er så viktig som å lære om sikkerhet og selv om en kan mye, kan man altids lære mer og få mer øvelse. Du virket i allefall veldig fornøyd når du kom hjem etter to dager på kurs :o)

    SvarSlett