fredag 10. august 2012

Sommeren 2012

Denne sommeren har blitt brukt i godt selskap ute på diverse vann. Noe kjent og noe nytt. Bare for å nevne, Hurdalsjøen, Rømua, Tyrifjorden, Steinsfjorden, Randsfjorden, Fjorda, Vorma, Glomma, Bygdin, Gjende...
Ja i det hele tatt har det vært en lærerik og morsom periode. Jeg har gått fra å padle maks 15 km på en tur til å padle i overkant av 20. Deilig å se at ting bedrer seg. Fremdeles sliter jeg med noe vondt, og årets store tur, som jeg stod som arrangør for, ble en liten nedtur for meg. Målet mitt var Runde. Vi avtalte å starte padlinga på fjellet pågrunn av værforholdene og hva som var spådd. Derfra skulle vi reise ned til Sognefjorden og padle i noen av den fjordens tarmer. Videre skulle turen avsluttes på Runde.
Mandag 9 juli møttes vi på Bygdin. Per-Morten, Frode, Svein Erik og jeg. Litt grått vær la ingen demper på denne gjengen. Vi pakket ut kajakker og utstyr og padlet oss innover på Bygdin. Vannet var virkelig iskaldt og krystallklart, fantastisk!
Vi padlet vel ca 10 km tur-retur. Det var blitt godt utpå eftan og vi måtte finne oss en leirplass for natta. Etter å ha speidet etter et velegnet sted for 4 telt, 4 biler og 1 henger på selve Valdresflya, bestemte vi oss for å reise ned til Maurvangen å campe der. Da ville vi få tilgang til både toaletter og varmt vann. herlig når alt er vått og rått og regnet øser ned.

Tirsdagen skulle bli den store Gjende dagen. Og gjett om det ble. En mer fantastisk tur skal man lete lenge etter. Dagen begynnte med tåke og fukt. Se sa jeg, et lite gløtt av blå himmel. Hmmm kommer det fra Svein Erik, har du pussa brillene dine... :o))

Vel fremme ved vannet ble kajakker og utstyr pakket ut. Et nydelig grønnfarget vann møter oss. Tåka ligger på alle toppene nesten ned til vannet. Men, sola begynnte å titte så vidt frem, og ja Svein Erik, himmelen begynnte å bli blå! :o)) På turen inn til Memurubu hilste vi flere ganger på Gjendebåtene og surfet på dønningene etter dem. Herlig!!! Sola kom skikkelig frem og alt var bare nydelig. Vel fremme ved Memurubu, ca 10km padling, så var det på tide med mat. Men akk, jeg hadde begynnt å kjenne en gryende smerte i skulder og rygg. Ikke bra. Turen tilbake gikk først i mye motvind, og jeg måtte jobbe ekstra hardt med åra. Været snudde og vi fikk kraftig regnvær. Det var egentlig skikkelig stilig. Vilt og vakkert er ordet. Beseggen ble beskuet fra vannet, et syn jeg sent glemmer.
Skulderen min ville ikke gi seg, men jeg klarte å padle inn til Gjendesheim da. Turen ble litt i overkant av 20 km.

Kvelden ble tilbragt på Maurvangen i øs pøs regnvær. Svein Erik var redningen vår. Han hadde med et tarp som vi spennte opp mellom 2 biler. Under der satt vi ganske så tørt. Bortsett fra at grillen tilslutt stod i en bekk..... :o)) Men godt selskap, god mat og drikke, bedre kan man ikke ha det. :o)

Det ble en relativt søvnløs natt på meg. Smerter i skuldern som ikke lot seg dempe med ibux. Frykten for at padlesesongen skulle være helt ødelagt gjorde meg trist. Etter frokost tok jeg en tung avgjørelse om å bryte turen. De andre var jo 3 stykker så de kunne fortsette uten meg. Med en tung klump i magen meddelte jeg de andre om avgjørelsen min. Tungt men i etterkant ser jeg at det var lurt.
En uke i ro med skuldern + massering med betennelsesdempende salve og ting begynnte å stabilisere seg.

Jeg ble med på en 10 km padletur på Tyrifjorden og spenninga var stor om skuldern skulle holde, og det gjorde den!! Gjett om jeg var glad. Har etter dette padlet flere 2 milsturer og skuldern holder ennå. Hadde jeg tvunget meg videre på vestlandsturen så spørs det om ikke resten av sesongen hadde vært spolert. Runde kan jeg reise til en annen gang.

Og ikke minst, jeg fikk en drøm oppfyllt, nemlig å padle på Gjende. Det er en tur som skal gjentas, da med telt og sovepose i kajakken. :o))

Legger inn et lite knippe bilder fra sommerens turer, og flere skal det bli, turer alstså... :o))
 


                                   Bygdin


                                    Beseggen


                                   Gjende                                   Tyrifjorden


                                  Randsfjorden


                                  Rømua


                                  Hurdalsjøen


                                   FjordaIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar