onsdag 27. mars 2013

Tjøme som ble til Vorma

Nå har jeg ikke padlet siden januar, og det kriblet og klødde noe alldeles fryktelig i padleåra... :) 2 omganger med influensa gjorde sitt til at siste måneden ble plassert i tilskuerens stjernetegn. Den ene flotte padleturen etter den andre dukket opp på pc'n.
Mandagen avtalte jeg med Tønsbergpadlerne at jeg skulle bli med på tur fra Svelvikstranda og ut til Stauper. Et område jeg ikke har besøkt på mange år. Vi kjørte mange dykkerkurs på Svelvikstranda den gangen jeg jobbet for Dykkersport AS. Så et gjensyn med stedet var noe jeg gledet meg innmari til.
Så alt utstyr ble klargjort og jeg gledet meg masse til tur. Men akk og sukk, i løpet av natta bestemte magen min seg for å ha lange og voldsomme samtaler med Porsgrunn Porselen, og hva de samtalte om skal være usagt her...
Resultatet ble iallefall at jeg avlyste Tjømetur. Litt utover morgenen hadde porsgrunn og de indre tarmtotter endelig pratet ferdig, og på HERO sine sider dukket Jørn opp med melding om at han etter alt og dømme ble alene på elva idag. Sola skinnte, padleåra klødde og jeg hadde jo alt ferdigpakket. Hmmmm, padlelysten ble for stor, så melding om deltagelse på pannevaffeltur ble skrevet. Joda jeg skal gjøre et forsøk. :)
Kursen ble satt for Vormsund og en dag på Vorma. Ca 1 times kjøretur er jo absålutt ikke langt.
Og plutselig befant jeg meg på vannet, i strålende påskesol!

Her er Jørn allerede klar


Elva lå blikkstille, noen få isflak her og der. På vei oppover fløy det opp noen fugler og ved pauseplassen vår så vi både en stor flokk med kråker og en flokk med måker. Vannet er helt krystallklart, og vi kikket etter fisk underveis. Merkelig nok så jeg ingen. Et par småbåter jaktet tydeligvis på storørreten, iallefall dorget en av dem frem og tilbake oppover elva.
Egentlig burde man hatt et fluesnøre eller noe hengende etter kajakken når man padler slik rolig tur, hadde vært morsomt å få en skikkelig fisk, den hadde gjort seg stekt over bål.... :)


Jørn skulle teste ut vaffelsteking i panne med tanke på seinere vaffelturer. Så da var det jo bare å sette iland etter drøye 3 km padling. Turen ble totalt ca 8,9 km. Akkurat passe for meg idag. :)
 Jørn testet ny kajakk idag, fra Hasle. Faktisk en utrolig flott kajakk til tur.                                          2 nydelige røde farkoster.


         
                   Kelly Kettel'n er et fantastisk kokeapparat til kaffevann.                                          Pannevafler med syltetøy! Nam!!Og bål hører med til turer på denne årstida. :)

Men som med alle turer så må man videre, og vi bestemte oss for å fortsette et lite stykke til oppover elva for å se om ørna dukket opp. Desverre så vi ikke den, håper ikke noen har vært på tjuvjakt....

På vei tilbake til Vormsund ble skravlinga våres plutselig brutt av at vi oppdaget noen bevegelser i vannet foran oss. Kunne det være bever? Jada, det var det. Fantastisk! Den underholdt oss med å svømme og dukke med store plask flere ganger nedover elva. I en slik stund er savnet etter speilrefleksen stort, tenk for noen flotte bilder det kunne blitt....... Jaja, vi lekte nå iallefall sisten en stund med denne ertelystne beveren, hver gang den var i posisjon for litt mer nærbilde så sa det plask, og borte var'n. Plaskene har jeg på film, men tror Jørn var litt ergerlig over å ikke klare å treffe på riktig sekund med fotoapparatet..... :)

         
                               Jørn and Bever, but not Justin....


Etter beveropplevelsen fortsatte turen i rolig tempo ned til Vormsund. Det var bare å nyte.  De vakre røde farkostene måtte jo foreviges etter endt tur også!


Tusen takk til Jørn for en trivelig dag, og takk for gode samtaler underveis! Elvene her på Nes er bare så fulle av fantastiske dyreopplevelser og naturopplevelser generellt. Sannelig er det flott langs kysten, med skjærgårder osv, men folk bør virkelig få øynene opp for hvor spennende og flott innlandspadling kan være. Både i dette området og feks på Hadeland der jeg bor. Padleopplevelsene står og venter på deg rett utafor stuedøra, en tilsynelatende rolig og kjedelig elv kan kanskje gi deg den mest spennende og flotte opplevelsen. Mitt motto er: Bruk nærområdene, kjør ikke over bekken etter vann...... ;) hehe, sa jeg som gladelig kjører hit for å padle. Men man kjører gjerne litt ekstra for å padle med hyggelige folk, og på Hadeland er det ikke noe åpent vann for tida. :)

GOD PÅSKE ALLE PADLEVENNER!

3 kommentarer:

 1. Morsomt skrevet, ser at dere hadde en fin tur. Det må være morsomt å se bever på nært hold og de pannevaflene så utrolig gode ut :o)

  SvarSlett
 2. Bra skrevet og flotte bilder.
  Du er alltid hyggelig selskap på tur Kai :-)

  SvarSlett
 3. Fine bilder av ein flott vårtur!

  SvarSlett