torsdag 24. mai 2012

Øyerndeltaet 23 Mai

Jeg starter bloggen med det som også er konklusjonen på denne bloggen.

FOR ET FANTASTISK STED Å PADLE!

Klarere kan jeg ikke få sagt det. Lokket av bilder fra HERO's tur hit på søndag, var pulsen høy. Ville det være like fint som det så ut på bildene de tok? Time will show.
Vi hadde avtalt å møtes bak infosenteret nedenfor lensemuseet. Når jeg kommer dit sitter allerede en padle klar fyr i tørrdrakt...i 26 graders varme....jaja, han må da være ivrig tenkte jeg, og sier heisan til Jørn. :o)) Heldigvis for Jørn var han ikke helt padleklar da, tørrdrakten var åpen fremdeles... ;o))

Kajakken min ble klargjort mens det ruller inn flere biler på området, med kajakker på taket. Og enda flere biler. Og noen til... Og jammen dukket det opp 28 padlere for tur en onsdagsefta. De aller fleste fra KRoP. Og det skulle vise seg at dette var en megatrivelig gjeng å padle på tur med. Masse lokalkunnskap gjorde turen til et eventyr med smale kanaler, bever og et yrende fugleliv.

Området består av foruten Glomma som renner forbi Fetsund, en masse smale kanaler som kan padles i. Et utrolig rikt dyreliv. Området er faktisk Nord-Europas største innlandsdelta. Store deler av området er fredet som naturreservat. Så her gjelder det varsom ferdsel!

Dagen skulle også bli generalprøve for min selvbygde aluittåre. Den funka bare utrolig bra. Desverre hadde ikke linolja gjort jobben godt nok. Når åra etterhvert ble våt så ble ble treverket grovere og grovere. Skaftet var også noe for tykt. Men for et drag det var i den åre, herlig. :o)) Nå er åra pusset og høvlet litt tynnere, og jeg lakkerer den istedenfor å bruke olje. Så får vi se om det er det rette å gjøre. Gleder meg iallefall til å bruke den igjen.


Klar for tur

Litt av en gjeng..

Vakkert

Og her åpenbarer selve Øyern seg

Matpause på øya som ikke eksisterer...

Stille drivende med strømmen for å se bever


Etter å ha drevet rundt i jakt på bever så satte vi snuta hjemover, og for en hjemtur. Kveldshimmelen lå badet i et inferno av flammende oransje. En solnedgang så perfekt at jeg nesten mistet pusten. Man kan nesten bli religiøs av mindre...
Og med disse vakre bildene så takker jeg for meg for denne gang, men en ting kan jeg love, jeg kommer tilbake! Dette er virkelig et eldorado av et padleområde. 

FOR ET FANTASTISK STED Å PADLE!

Og der avsluttet jeg som jeg begynnte, et eventyr som vil bli husket lenge. Takker for hyggelig padle følge Jørn, og takk til KRoP som stillte med masse kunnskap og kjempehyggelige medpadlere.

Og pass opp, brått så er jeg her igjen!
2 kommentarer:

  1. Det ser ut som et utrolig flott sted og med så fint vær som i dag så kan jo ikke turen bli annet en helt perfekt. Nydelige bilder der dere padler inn i solnedgangen :o)

    SvarSlett
  2. Takk for turen Kai.
    Fin fortelling og flotte bilder, nå venter jeg bare på filmen :-)

    Ser nå at jeg må ha meg nytt kamera. Bildekvaliteten på mine bilder er ikke i nærheten av dine.

    SvarSlett