fredag 6. april 2012

Tyrifjorden

Idag skulle turen gå til Tyrifjorden/Steinsfjorden, med oppmøte på Sundvollen. Kl 12 tvers overfor Esso'n på Sundvollen. Vi ble 4 stykker som skulle på tur. Bjørn, Michael, Borghild og meg. Bjørn er den lokalkjente her så det var bare å overlate til ham å legge opp padlerute. GPS med innlagte cacher var selvfølgelig med, det var med tanke på at turen skulle gå rundt Storøya. Sør for Storøya ligger Purkøya med en cache. :o)) Og siden Michael som også er geocacher ikke hadde funnet den cachen var valget lett. ;o)
Før jeg reiste hjemmefra leste jeg den ene meldinga etter den andre om snøfiller som lavet ned rundt omkring, jaja, det finnes ikke dårlig vær bare dårlig klær. Valgte å ta med den romslige tørrdrakta mi slik at jeg kunne polstre meg godt med ull og fleece under. Været ble ikke som jeg fryktet, til og med sola gløttet nesten igjennom, men vinden tok meterologene grundig feil av. Flere værmeldere hadde spådd 2 - 3 m/s, men det var nok iallefall nærmere 8 m/s og vi fikk faktisk litt rufsete bølger underveis.
Skuldern min protesterte litt idag, men heldigvis ikke værre enn at den har roet seg ned nå. Så turen som ble litt over 12 km var nok akkurat passe lang. Innlagt mat og kaffepause på vestsida av Storøya. Der fikk jeg også servert hjemmelagde lefser med sukker og kanel, mmmmmm, det var knakandes godt.
Noe annet artig idag var at Michael har samme kajakken som jeg, ikke så ofte jeg ser en Wildernes Zephyr når jeg er ute å padler.

Litt rart var det å padle rett nord for Utøya, gir mange tanker det...


Klar for avgangBjørn med en nydelig kajakk


Utøya


På god vei rundt Storøya


Og her ble kaffe og mat inntatt


Fantastisk terreng flere steder her


Kongens utsikt og Kleivstua ligger et sted der oppe


På vei  mot Sundvollen og sola kikker frem


Brua ved Sundvollen, og her skjuler det seg en cache. :o))


Dagens sporlogg, totalt litt over 12 km


Dette har vært en fantastisk dag med nye bekjentskaper. Innlagt caching gjorde ikke akkurat dagen dårligere. Bare synd at skuldern min skal knirke sånn. Og rart var det å padle her med tanke på 22 juli ifjor. Men sannelig er det viktig at området "tas tilbake" igjen. Blir nok flere turer i dette området eller andre steder på Tyrifjorden. Mange takk til padlegjengen som gjorde langfredag til en ikke så lang dag. :o)))


3 kommentarer:

 1. Skjønner at dere hadde en flott tur, har vert på Kongens utsikt og sett ut over dette området og det er nydelig der. Enig i at dette er et område man må " ta tilbake " :o)

  SvarSlett
 2. Takk for godt selskap! Hadde samme "a-ha" opplevelse som deg. Ser frem til fler turer på spennende vann. :-)
  /Mich (Skroll)

  SvarSlett
 3. Fine bilete frå eit område med dramatisk historie,,

  SvarSlett