torsdag 24. mai 2012

Sæteråa 10 Mai

Litt seint ute med blogg, men bedre sent enn aldri... :)
Litt av en dag å reise over 1 time for å padle i en side-elv til Glomma. Regnet pøste ned, men hva så? Jeg skal jo ha tørrdrakt på...for ikke å snakke om at tuiliken også ble brukt. Bedre polstra mot vann og regn kan vel vanskelig gjøres. Frem fra tuilikhetta stakk nesten bare nesa frem...hehe..
Før avreise studerte jeg kart over hvor vi skulle møtes, og tenkte at dette er lett, TomTom får bli hjemme...... Jaja, etter å ha bommet litt på veiene og havna på en liten grusvei som førte meg over et gårdstun og en jernbanelinje så skuet mine øyne en elv i det fjerne. Litt til venstre og så til høyre så oppdager jeg en velkjent rød bil med henger. Værre var det ikke....

Svein Erik var allerede på plass ute på vannet, og ikke lenge etter kom også resten av padlegjengen. 6 stykker ble vi idag, og det er jammen bra været tatt i betraktning.

                               
                                  Raindrops keep falling in my hair......
 
Det ble en flott opplevelse å padle denne sideelva, flott natur, stillhet og fuglekvitter.

Søppelplukkekonkuransen til padleines kan vel lett vinnes hvis man plukker med seg denne:

Når vi skulle raste så var Jørn på vei inn til en fin plass, men ett eller annet, kanskje en engel? Må ha hvisket han noe i øret, for han ombestemmer seg og sier at vi padler rundt odden og går iland der istedenfor. Som sagt så gjort. Vi går i land og nyter både kaffe, mat og hjemmebakst, deilige snurreboller. :o) Mens vi aner fred og ingen fare lyder et megastort brak. Og bare 10 meter unna oss ryker et digert tre i bakken, og hvor landet det treet?? joda akkurat der vi først hadde tenkt å gå iland.... Ingen skal komme her å si at en fredelig kajakktur ikke kan inneholde action!

 Her skulle vi ha sittet........

Bever så vi også, og vi konkluderte med at det var en jentebever som kom ut for å ta en kikk på hva slags staut hannbever som klarte å felle en slik trestamme....

Resten av turen foreløp uten dramatikk, kajakkene og vi kom tilbake til bilene helt uten skader, og som man sier, de fleste ulykker skjer i hjemmet. For min del skjedde det i hagen. Når kajakken skulle bæres på plass så mistet jeg taket og slapp fronten rett ned i en betonghelle, og fysj og fyom, det gikk ikke bra. Et 10 cm langt sår inntil glassfibern. Gelcoaten knuste som glass... Nå 2 uker seinere er skaden fikset og kjølforsterker satt på. Skuta er like god som ny.

                                   Uff og huff........
                   

                                                              Like god som ny. :o)


Turen til Sæteråa var iallefall verd alt av slit og strev. En fantastisk tur med kjempekoselige folk. Dramatikk og naturopplevelse. Kommer gjerne tilbake hit også.

Tusen takk til gjengen som trosset værgudene og dro på tur!

1 kommentar:

  1. Godt skrevet, morsomt å lese.Nå forstår jeg jo også hvorfor endel padlere bruker hjelm, det er i tilfelle de får trær i hodet. Ser dere hadde en flott tur. ;o))

    SvarSlett